Mooie actie: kledinginzameling voor Stichting Vlinderkind

De leerlingen en docenten van basisschool de Buizerd in Wijchen houden eind deze maand een kleding inzamelingsactie met Bag2School. Hiermee halen zij geld op voor Stichting Vlinderkind. Tussen 19 februari en 6 maart worden de zakken op school verzameld.

Stichting Vlinderkind

Na de carnavalsvakantie heeft iedereen de mogelijkheid zakken bruikbare kleding achter te laten bij basisschool de Buizerd. Per kilo wordt er 30 cent opgehaald. Het opgehaalde geld naar Stichting Vlinderkind. Op 6 maart 2018 worden de zakken door Bag2School gewogen en ingeladen.

Wat is Stichting Vlinderkind?

Stichting Vlinderkind strijdt voor een draagbaar leven voor kinderen met de ziekte Epidermolysis Bullosa. Dit is een erfelijke en ongeneeslijke huidaandoening. De hechting van verschillende lagen huid wordt verstoord door deze ziekte. Iedere aanraking kan voor beschadiging, blaren en ontvellingen zorgen. Er wordt hard gezocht naar een geneesmiddel. Voor dit wetenschappelijk onderzoek is geld nodig en hierom is Stichting Vlinderkind opgezet.

De kinderen en het team van de Buizerd zijn bekend met de huidaandoening, omdat één van de juffen een dochtertje heeft met de aandoening.

Wil je ook inzamelen?

Heb jij ook een mooi goed doel waarvoor je geld wil inzamelen? Trommel dan iedereen van jouw school of vereniging op en meld je aan.