Paus Johannes School zamelt in voor Energy4All

Er staat weer een pracht-actie op de agenda! De kinderen van de Paus Johannes School uit Sint Pancras zetten zich in voor Stichting Energy4All. Je kunt tot donderdag 29 maart zakken kleding inleveren.

De Paus Johannes School in Sint Pancras houdt jaarlijks een kledinginzamelingsactie met Bag2School. Je kunt kledingstukken, lakens, dekens, gordijnen, knuffels, schoenen, riemen en handtassen inleveren. Per kilo wordt er 30 cent uitgekeerd. Het opgehaalde geld zal naar Stichting Energy4All gaan en de opgehaalde kleding krijgt een tweede leven bij mensen die het minder breed hebben.

Energy4All voor stofwisselingsziektes

Energy4All is een goed doel dat strijd voor kinderen met stofwisselingsziektes. Door een stofwisselingsziekte produceert het lichaam maar weinig energie. Hierdoor zijn de mensen met zo’n ziekte genoodzaakt in een rolstoel te leven en kunnen ze last hebben van epilepsie. De spijsvertering kost veel energie en daarom krijgen ze vaak zondevoeding. Daarnaast kunnen ze zich vaak maar een paar uur per dag inspannen. Er wordt hard gewerkt aan een medicijn en hier is geld voor nodig.

Het verhaal van Sterre

Zo heeft Sterre, het nichtje van 1 van de juffen van de Paus Johannes School deze ziekte.

Wil je ook geld inzamelen met Bag2School? Geef je op.