Top 5 ideeën geld inzamelen voor school

Creatieve ideeën om geld in te zamelen wordt steeds belangrijker. Veel scholen, kinderdagverblijven of verenigingen kunnen namelijk wel een extraatje gebruiken. Met dit geld kunnen bijvoorbeeld nieuwe boeken en knutselspullen gekocht worden, kan een nieuw speeltoestel geplaatst worden of een dagje naar de dierentuin bekostigd worden. Daarom hebben wij een top 5 opgesteld met ideeën om geld in te zamelen voor jouw school of vereniging!

1. Kledinginzameling

We hebben allemaal wel kleren in onze kast hangen die we al jaren niet meer hebben gedragen. Deze komen goed van pas bij het inzamelen van geld voor de school. Wij organiseren namelijk kledinginzamelingsacties voor scholen en verenigingen. Het is super snel en makkelijk geregeld. Vraag alle kinderen om thuis de kasten uit te ruimen en de zakken oude kleding mee te nemen naar school. Bag2School doet de rest. Jij zamelt in, wij geven geld voor de kleding per kilo en zorgen dat het op de juiste plek terecht komt. Bekijk ons stappenplan om erachter te komen hoe het werkt of bekijk de video!

2. Sponsorloop

Dit is toch wel een van de meest voorkomende acties op scholen om geld in te zamelen. Dit komt vooral omdat het zeer makkelijk te regelen is. Met een sponsorloop doneren mensen geld op basis van een bepaalde sportieve prestatie. Ze betalen bijvoorbeeld 5 euro per kilometer die gelopen wordt. Van tevoren gaan de kinderen langs de deuren en noteren het bedrag dat gedoneerd zal worden als ze het doel halen. Na de sponsorloop kunnen de kinderen het geld innen. Maak altijd van tevoren duidelijk aan de kinderen waar het opgehaalde geld waar ze zo hard voor gewerkt hebben naartoe gaat.

3. Fancy Fair

Niet alleen kan een fancy fair veel geld opbrengen, maar het is ook nog eens een hele leuke en gezellig middag voor de kinderen, ouders en buurt. Je kunt de kinderen vragen om eigen producten te maken om te verkopen aan alle ouders en buurtbewoners. Zo kunnen ze bijvoorbeeld muffins bakken, limonade maken, kerstkaarten maken of hun eigen oude speelgoed verkopen. Daarnaast kun je een loterij houden met een mooie prijs waarbij iedereen bij deelname een bepaald bedrag moet betalen. Of organiseer een veiling tijdens de fancy fair waar je de kinderen hun spullen laat doneren en andere mensen er vrij op mogen bieden.

4. Benefiet

Organiseer een creatieve avond, een open podium waar alle kinderen hun talenten kunnen laten zien. De een kan misschien piano spelen en de ander wil een goochelshow doen. Zet de kinderen in de spotlight en vraag alle ouders entree te betalen voor deze speciale avond om geld in te zamelen voor de school. Een dergelijk evenement heeft wel wat organisatie nodig, maar is zeker de moeite waard!

5. Heitje voor een karweitje

De laatste in onze top 5 van ideeën om geld in te zamelen is het aloude ‘heitje voor een karweitje’. Een heitje voor karweitje is altijd leuk en de kinderen leren meteen de waarde van geld kennen. Ideeën voor leuke karweitjes in en rondom school? Het wassen van auto’s, grasmaaien, stoep vegen, planten water geven etc. Laat ze karweitjes doen in de buurt en je hebt ook nog eens hele tevreden buurtbewoners!