Waar gaat de kleding heen?

Bag 2 School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een prima middel om van niet meer gebruikte kleding af te komen en om scholen, instellingen en verenigingen te laten sparen voor dat extraatje, die kers op de taart.

Sinds 2001 hebben 20.000 Britse scholen zich aangesloten bij onze missie om de tonnen gebruikt textiel dat op het stort eindigt, te verminderen. Het textiel dat scholen ophalen wordt gesorteerd en ongesorteerd naar importeurs en groothandelaren in landen in Oost- en West-Europa, Afrika en Azië gestuurd. Dit leidt tot meer werkgelegenheid in deze landen en voorkomt dat er nog meer bruikbare kleding in de vuilnisbak eindigt. Als je je bedenkt dat er jaarlijks in Groot-Brittannië alleen al voor zo’n £140 miljoen aan gebruikte kleding weg wordt gegooid, zie je hoe noodzakelijk dit is.

Alle kleding die door ons wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Het enige alternatief voor deze kleding is de vuilnisberg.

"80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie"

Sinds de oprichting van Bag 2 School in het Verenigd Koninkrijk (1999), hebben wij meer dan 28 miljoen pond uitbetaald in binnen- en buitenland! Sinds de start in 2006 in Nederland hebben we meer dan 1 miljoen euro aan scholen en verenigingen uitgekeerd. Ons streven is dat zoveel mogelijk mensen hun voordeel doen met het Bag 2 School-principe.