Win-win-win met ons!

Vijftien jaar geleden is Bag2School opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Een win-win-win bedrijf waarbij iedere deelnemer profiteert: de scholen, de ontvangende landen en, ten slotte, Bag2School zelf. Vandaag vertellen we iets over hoe het allemaal begon en hoe Bag2School uitgroeide tot het bedrijf dat het vandaag is.

Recycling

Sinds 2001 hebben 20.000 Britse scholen zich aangesloten bij onze missie om de tonnen gebruikt textiel dat op het stort eindigt, te verminderen. Het textiel dat scholen ophalen wordt gesorteerd en ongesorteerd naar importeurs en groothandelaren in landen in Oost- en West-Europa, Afrika en Azië gestuurd. Dit leidt tot meer werkgelegenheid in deze landen en voorkomt dat er nog meer bruikbare kleding in de vuilnisbak eindigt. Als je je bedenkt dat er jaarlijks in Groot-Brittannië alleen al voor zo’n £140 miljoen aan gebruikte kleding weg wordt gegooid, zie je hoe noodzakelijk dit is.

Scholen

Ook de scholen profiteren. Bag2School biedt een unieke kans om de hele school te betrekken om geld op te halen voor uitstapjes en projecten. Samen met leerlingen, docenten en ouders kan er worden ingezameld en een verschil worden gemaakt. Voor hun eigen school, maar ook voor de wereld om hen heen en onze toekomst. Scholen kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om geld op te halen voor een eigen gekozen goed doel!

Inzamelen doe je met z’n allen!

Winst

In ons win-win-win model profiteren wij ook. Bag2School is geen goede doelenorganisatie, maar een bedrijf. Dit is iets waar we open over zijn. Winst is een uitstekende drijfveer om je in te zetten, ook als het om een goed doel gaat. Maar we vinden het wel belangrijk om transparant te zijn en te vertellen over hoe we opereren. Sinds de oprichting van Bag2School is er in Groot-Brittannië al 27 miljoen pond (!) uitbetaald aan scholen. Om een idee te krijgen van hoe iedereen profiteert: in 2008 ging 76,5% van onze opbrengst naar scholen, was 21% nodig om onkosten te dekken en was 2,5% winst voor Bag2School UK.

"Samen met leerlingen, docenten en ouders kan er worden ingezameld en een verschil worden gemaakt."

We verwelkomen jullie graag in onze groeiende groep scholen die textiel inzamelt en geld ophaalt. Goed voor jou, goed voor de wereld en goed voor ons! Win-win-win, dus!