Hoe het werkt, stap voor stap

We hebben allemaal wel kleren in onze kast hangen die we al jaren niet meer hebben gedragen! In een wereld van snelle mode hebben we enorm veel spullen - maar wanneer het gaat om het weggooien hoe weet je dan wat het beste is voor het milieu?

Bag 2 School helpt! Jij zamelt in, wij geven geld en zorgen dat het op de juiste plek terecht komt. Bekijk het stappenplan om erachter te komen hoe het werkt!

Volgende Doe mee

Stap 1

Meld je, telefonisch of op deze website, aan bij ons. Mochten er vóór of na de aanmelding vragen rijzen, dan staan wij voor je klaar om je te helpen. Het benodigde materiaal, waaronder de Bag 2 School-zakken, wordt verstuurd naar de school, instelling of vereniging. Het wachten is op de post...

Volgende Doe mee

Stap 2

EN Actie! De kleding wordt ingezameld! Vraag je familie, buren en kennissen of ze nog oude kleding hebben. Sjouwen, slepen, sleuren met die zakken: hoe meer volle zakken van 5 kilo, des te meer geld er in het laatje voor de school, instelling of vereniging komt. We betalen € 0,30 per kilo!

Volgende Doe mee

Stap 3

We wegen de kleding nog op dezelfde dag en het geld wordt binnen twee weken overgemaakt. Een mooi extraatje voor het schoolplein, schoolreisje of een ander potje.

Volgende Doe mee

Stap 4

Nadat wij de kleding hebben opgehaald, wordt de kleding gewogen in ons pakhuis en op vrachtwagens geladen voor export. Alle kleding die door ons wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel.

Volgende Doe mee

"Samen dragen we bij aan het hergebruik van kleding: de groene gedachte in de Bag 2 School-zak. Bag 2 School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een prima middel om van niet meer gebruikte kleding af te komen en om scholen, instellingen en verenigingen te laten sparen voor dat extraatje."

Volgende Doe mee