Promotie tips

Om genoeg zakken op te halen is het heel belangrijk dat je iedereen binnen je school, instelling of vereniging enthousiast en gemotiveerd krijgt voor de inzamelingsactie. Daarom hebben we een lijst met tips opgesteld We helpen je graag om je inzamelingsactie te promoten en zo succesvol als mogelijk te maken.

1. Promoot je inzamelingsactie door middel van posters. Hang ze niet alleen binnen de school, maar ook in de buurt. Er zullen genoeg mensen zijn die ook van hun kleding af willen en zich in willen zetten voor wat extra’s voor jouw vereniging, school of instelling. Om het nog makkelijker te maken hebben wij alvast een poster voor je gemaakt. Download hem hier.
  2. Kondig de inzamelingsactie duidelijk aan bij alle ouders nog voordat je de zakken uitdeelt aan de kinderen. De beste manier is via een brief die door de kinderen mee naar huis genomen moet worden of via een online nieuwsbrief die verstuurd wordt naar alle ouders. Wees hierin specifiek over waar je het geld voor gaat gebruiken, zodat ouders gemotiveerder zijn om meer kleding in te zamelen. Herinner ze er vooral aan hoe goed de vorige inzameling is verlopen en hoeveel er toen is opgehaald, of verwijs ze naar onze website waar ze kunnen zien hoeveel andere scholen al hebben meegedaan. Wij hebben alvast een voorbeeldbrief uitgewerkt die je kunt aanpassen met jullie persoonlijke informatie. Download de brief.
  3. Nu is het tijd om de kinderen enthousiast te krijgen! Wat is er beter dan om ze iets te geven als beloning. Hier een aantal ideeën:
    • Houd een loterij en geef iedereen een lot voor elke volle zak die ze komen brengen. Met het lot maken ze kans op een paar leuke prijzen
    • Geef een prijs aan de klas die de meeste volle zakken heeft opgehaald
    • Maak duidelijk dat je voor iets spaart waar de kinderen rechtstreeks profijt van hebben, bijvoorbeeld een schoolreisje of een nieuw speeltoestel
    • Schrijf een verkiezing uit voor het beste idee waar het geld heen zou moeten gaan

Behind the scenes bij onze Engelse collega’s. Hier wordt hard gewerkt om de zakken klaar te maken voor verzending

1. Ben je bang dat een inzamelingsactie te veel gedoe oplevert midden in het schooljaar? Probeer het dan te combineren met een ander school evenement, zoals een sportdag.
  2. Vraag ook alle familie en vrienden om een zak bij te dragen. Oma en opa, oom en tante zullen ook nog genoeg kleren in hun kast hebben liggen die ze al langere tijd niet meer hebben gedragen.
  3. Combineer de inzamelingsactie met een Milieu dag, waarbij je de kinderen voorlicht over milieuvervuiling en het belang van recycling. Organiseer bijvoorbeeld een lezing, laat filmpjes zien en bedenk opdrachten waarmee ze al spelenderwijs meer leren over recycling
  4. Promoot je inzamelingsactie via Twitter, Facebook en Instagram. Op deze manier kun je nog meer mensen bereiken en meer kleding inzamelen

Een succesvolle inzamelingsactie gehad? Laat vooral je eigen tips achter via een mail of het contactformulier, zodat we de volgende school kunnen helpen net zo succesvol te zijn!