Fondsenwerving voor scholen

Bag2School — Zamel kleding in, verdien geld en verbeter de wereld.

Bag2School is een gratis, milieuvriendelijk fondsenwerving programma dat scholen en kinderdagverblijven helpt geld in te zamelen via kledinginzamelingsacties, en het bewustzijn over textielrecycling te vergroten.

Wij bieden de beste marktprijzen! Ontvang €0,30 per kilogram.

Bag2School inzamelingsactie voor klaslokalen

Kies ons voor uw volgende inzamelingsactie!
 

Hoe werkt het?

We hebben allemaal wel kleren in onze kast hangen die we al jaren niet meer hebben gedragen! In een wereld van snelle mode hebben we enorm veel spullen - Maar hoe weet je dan wat het beste is voor het milieu wanneer het gaat om het weggooien hiervan?

Bag2School helpt! Jij zamelt in, wij geven geld en zorgen dat het op de juiste plek terecht komt. Bekijk het stappenplan om erachter te komen hoe het werkt!

Promoot uw inzamelingsactie

2. Promoot uw inzameldagen en verzamel zoveel mogelijk kleding.

Verdien geld voor uw school met onze inzamelingsactie

3. Onze chauffeur haalt de zakken op en u ontvangt de betaling.

Jouw kleding wordt over de hele wereld geëxporteerd

4. Uw kleding wordt geëxporteerd naar landen over de hele wereld, waardoor er meer banen ontstaan.

5,000+

Collecties in NL en BE.

2 Miljoen

Betaald sinds 2006.

600+

Gebruik onze fondsenwerver.

Onze missie

Bag2School wil de afvalberg niet nóg hoger maken en deze wijze van werken is een prima middel om van niet meer gebruikte kleding af te komen en om scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen te laten sparen voor dat extraatje.

Hoe het werkt? Je kunt je registreren via de website. We spreken een datum en tijd af wanneer we langskomen. Het benodigde materiaal, waaronder de Bag2School flyers wordt verstuurd naar uw school. We wegen de opbrengst en het geld wordt binnen twee weken naar je overgemaakt. Simpel!

Bag2School heeft sinds de oprichting (1999) in het Verenigd Koninkrijk al meer dan 48 miljoen pond uitbetaald in binnen- en buitenland! In Nederland en Vlaanderen hebben we sinds de start in 2006 al meer dan 2 miljoen euro uitgekeerd!

Waarom kiezen voor Bag2School?

Geef de economie een boost met onze gratis Bag2School-inzamelingsactie

Je stimuleert de economie!

Het grootste deel van uw kleding wordt naar Oost-Europa verscheept, waar een groothandel ze sorteert en tegen betaalbare prijzen verkoopt aan markthandelaren. Dit proces draagt ​​bij aan de circulaire economie door de levensduur van kleding te verlengen en afval te verminderen.

Creëer meer banen met onze gratis inzamelingsactie die beschikbaar is voor scholen en organisaties

Je creëert nieuwe banen!

De diverse goederen worden naar landen over de hele wereld verzonden, ook naar Afrika, Zuidoost-Azië, Europa en zelfs hier in Groot-Brittannië, waar ze te vinden zijn in vintagewinkels. De tweedehandskledingindustrie biedt werkgelegenheid aan duizenden mensen op deze markten.

Milieuvriendelijke inzamelingsactie voor scholen en organisaties

Jij bent milieuvriendelijk!

Door onze inzamelingsactie te gebruiken, zamelt u niet alleen geld in voor onze organisatie, maar draagt ​​u ook bij aan het verminderen van afval op stortplaatsen. Alle kleding wordt hergebruikt, zo maak je een positieve impact op het milieu en steun je tegelijkertijd ons goede doel.

Met Bag2School zamelt u geld in voor uw school of organisatie

Je zamelt geld in voor jouw school/organisatie!

Met het geld dat via Bag2School wordt ingezameld, kunt u spannende schoolreisjes, leuke activiteiten financieren of nieuwe materialen voor de school aanschaffen. Ons fondsenwervingsprogramma is ongelooflijk handig, waardoor scholen moeiteloos en zonder veel moeite geld kunnen inzamelen.

Van klanten

"Wat een super initiatief zeg! Wij vonden deze actie uitermate geschikt om geld in te zamelen voor ons eindfeest wat we op 1 juli 2016 gaan vieren. Omdat we eigenlijk geen groot budget hebben om hier een leuk feest van te maken voor iedereen kwam er een ouder met dit idee. Geweldig! Er is 640 kg kleding ingezameld."

Ouderraad van de Molenweid

"De Bag2School actie was een groot succes! Het waren zoveel zakken, dat Bag2School de enorme hoeveelheid in twee etappes moest ophalen. Het totale gewicht bedroeg 2200 kg. Het uiteindelijke bedrag dat we kunnen toevoegen aan de spaarpot van het schoolplein is €660."

O.B.S. Oud Avereest

"Voor de 3e keer een inzameling op school gedaan. Gemakkelijke manier om extra geld in te zamelen, en de kasten zijn weer opgeruimd! Goede, snelle service. Fijn telefonisch contact gehad met Natascha. Tot volgend jaar!"

Linda Vermeulen

"Afgelopen woensdag was er de Actie Bag2School. Binnenkort wordt een bedrag van bijna €300,- op de rekening van de ouderraad van onze school bijgeschreven. De ouderraad zal hier zeker een, voor de kinderen, goede bestemming weten te vinden."

De Triangel (Velsen-Noord)

Veel Gestelde Vragen

Wij hebben een reeks veelgestelde vragen samengesteld. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Bag2School?

Bag2School is geen liefdadigheidsorganisatie. Het is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen en kopen van tweedehands kleding van hoge kwaliteit in originele staat, die vervolgens wordt verkocht aan groothandels in opkomende landen. Lees meer over wie wij zijn.

Wat zijn de werkgebieden?

Wij zijn actief door heel Nederland. Neem contact op met een van onze Bag2school-coördinatoren op 0800-22 22 220 om te kijken wanneer er Bag2School-bussen in uw regio rijden.

Waar gaat de kleding naartoe?

Meestal worden ze naar Oost-Europa verscheept, waar een groothandel ze vervolgens sorteert en tegen betaalbare prijzen verkoopt aan markthandelaren en boetieks. Lees meer over wat er met uw kleding gebeurt.

Hoeveel kost het om een ​​collectie op te zetten?

Deelname is geheel gratis! Bag2School voorziet u van marketingmateriaal en Bag2School-inzamelzakken om uw actie te promoten.

Wat kunnen we verzamelen?

Bekijk onze pagina met artikelen die we accepteren voor een volledige lijst met artikelen die we wel en niet kunnen accepteren voor recycling.

Hoeveel betaalt u per kilo of ton kleding?

Wij bieden de beste marktprijs:
30 cent per kilo, wat neerkomt op €300 per ton kleding.

Wat is het verschil tussen hergebruiken, recyclen en verminderen?

De kleding van Bag2School is voor hergebruik, dat wil zeggen dat iemand de kleding koopt om te dragen. Bij recyclen wordt kleding versnipperd tot grondstof, die vervolgens wordt gebruikt om nieuwe producten te maken, zoals matrasvullingen. Reduce is toepasbaar wanneer er minder materiaal en energie wordt gebruikt om het product te maken.

Waarom zouden we elke leerling een zak geven in plaats van één per gezin.

Het succes van de inzameling hangt af van hoe gemotiveerd de leerlingen blijken te zijn. Daarom krijgt ieder kind van Bag2School de verantwoordelijkheid om zijn of haar eigen tas te vullen en mee terug naar school te nemen.

Er is geen opslagruimte op school, dus hoe werkt dat voor ons?

Veel scholen hebben geen opslagruimte om tassen met kleding voor langere tijd op te bergen. Op de ophaaldatum kunt u alle kleding vóór 09.00 uur bij de school inleveren. De ophaling zal plaatsvinden tussen 9.00 en 13.00 uur. Om eventuele opslagproblemen te omzeilen, kunnen de zakken buiten neergezet worden, maar de zakken moeten wel droog bewaard worden.

Wat als het regent?

In geval van slecht weer, bescherm de zakken door deze af te dekken met een plastic zeil of door de zakken afgedekt op te bergen. Natte kleding kan niet opnieuw worden gebruikt.

Hoe vaak kunnen wij een collecte organiseren met Bag2School?

Wat Bag2School betreft, zo vaak als opportuun en haalbaar is. De meeste scholen profiteren van een zomer- en wintercollectie. Op grotere scholen merken we echter dat één semester de beste resultaten oplevert. We merken dat de leerlingen en hun ouders anticiperen door te sparen voor de volgende collectes.

Heeft u tips of hulpmiddelen om mijn collectie te promoten?

Dat doen we inderdaad – bekijk onze pagina met promotietips voor ideeën over hoe u het meeste uit uw collectie, banners en flyers kunt halen die u kunt afdrukken.

Dus waar wacht je op? Doe Mee!

Verzamel geld voor uw school met de Bag2School-inzamelingsactie