Bag2School beker 2017

Vandaag vertrekt onze Bag2school bus richting Berkhout, niet om kleding op te halen maar om de Bag2school beker 2017 uit te reiken.

Wanneer wij binnenkomen zit de aula al vol met enthousiaste leerlingen, leerkrachten en ouders. De kinderen hadden een belangrijke vraag of de beker wel groot is en dat is de beker gelukkig.

Na een korte introductie krijg ik het woord en vertel ik hoeveel kleding er is ingezameld, maar liefst 5.585kg door de Geert Holle school in Berkhout. Ons gemiddelde per inzameling is 633kg in 2017. In totaal is er meer dan 700.000 kg kleding opgehaald in 2017 en waren hiervoor 1070 inzamelingen gepland. In totaal is de Bag2school bus vier keer in Berkhout geweest.

In het kort wordt verteld waar onze kleding naar toe gaat. In het voorjaar van 2017 is bijna alle ingezamelde kleding vertrokken met als eindbestemming Afrika. In het najaar van 2017 is de kleding vertrokken richting Polen de Ukraine en Hongarije. Het is niet heel fijn is dat de kleding wordt hergebruikt maar wij voorkomen ook met zijn allen dat er goed gebruikte kleding bij het afval verdwijnt,

En dan is het zover de grote Bag2school beker wordt in ontvangst genomen door een enthousiaste leerling van de Geert Holle School. Kalja Vestering ontvangt de bloemen voor haar enthousiasme en betrokkenheid bij de kleding inzamelingen. Ook alle ouders, leerkrachten en natuurlijk de leerlingen hartelijk bedankt want ook bij deze inzamelingen is jullie hulp zeker nodig.

Na het uitreiken van de Bag2school beker is er tijd voor koffie en thee. Vervolgens krijgen wij een korte rondleiding wat er met de opbrengst van de inzamelingen is aangeschaft. Er is een panna kooi geplaatst dit is van de eerste opbrengst gedaan, een mooi klimrek staat er op het schoolplein, bloembakken en er is een wip kip met kunstgras op het schoolplein te vinden.

Dit jaar is er 534kg kleding ingezameld door de Geert Holle school. Succes met het organiseren van de inzamelingen, gelukkig hebben jullie een enthousiast team van vrijwilligers.

Bedankt voor de gastvrije ontvangst en wie weet tot volgend jaar.