Een typische werkdag bij Bag 2 School

Er gebeurt elke dag ontzettend veel bij Bag 2 School. Dagelijks komen er nieuwe inschrijvingen binnen, moeten er zakken klaar gemaakt worden voor verzending en tegelijkertijd regelen we de export van de opbrengst van de week ervoor. Een drukke bedoeling, maar we genieten er enorm van. Altijd al willen weten hoe het achter de schermen werkt? Wij geven een inkijkje in een typische werkdag bij ons op kantoor.

Nieuwe inschrijvingen

Dikwijls staat het kantoor vol met dozen. Al deze dozen moeten gevuld worden met de bekende Bag2School zakken. Natascha maakt de zakken klaar voor verzending inclusief alle stickers. Ondertussen loopt de mailbox door. Behalve het beantwoorden van vragen moeten er bevestigingen gestuurd worden naar alle inschrijvingen die binnenkomen. Het inplannen van de scholen kan soms een lastige taak zijn, omdat we door heel Nederland rijden. Daarom is de kaart van Nederland in ons kantoor onmisbaar. Nadat we deze puzzel hebben opgelost wordt alles doorgevoerd in ons planningsprogramma en worden de scholen/verenigingen op de hoogte gesteld van een datum en tijd.

Inzamelingen

Nadat onze medewerkers de kleding hebben opgehaald, brengen zij de kleding naar onze opslagplaats. Na een kopje koffie of thee wordt alles gewogen op onze weegbrug. Zo kunnen we alle scholen/verenigingen zo snel mogelijk op de hoogte stellen van het opgehaalde bedrag. Zodra we het bedrag weten, maken we de facturen voor het uitbetalen van de opbrengst en maken we een mooi certificaat voor de school/vereniging.

Export

Vervolgens maken we ons klaar voor de export van alle kleding. Hier moeten heel veel documenten voor ingevuld worden, zodat dit goed verloopt. De buitenlandse chauffeurs rijden naar ons toe om de kleding op te halen. Bij aankomst verwennen we ze eerst even met een kopje koffie/thee, koek of zelfs een lekkere warme maaltijd. Daarna maken we ze wegwijs naar de weegbrug en wordt alle kleding ingeladen in de vrachtwagen.

Dit alles doen we vijf dagen per week met veel plezier!