Veel Gestelde Vragen

Wij hebben een reeks veelgestelde vragen samengesteld. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Bag2School?

Bag2School is geen liefdadigheidsorganisatie. Het is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen en kopen van tweedehands kleding van hoge kwaliteit in originele staat, die vervolgens wordt verkocht aan groothandels in opkomende landen. Lees meer over wie wij zijn.

Wat zijn de werkgebieden?

Wij zijn actief door heel Nederland. Neem contact op met een van onze Bag2school-coördinatoren op 0800-22 22 220 om te kijken wanneer er Bag2School-bussen in uw regio rijden.

Waar gaat de kleding naartoe?

Meestal worden ze naar Oost-Europa verscheept, waar een groothandel ze vervolgens sorteert en tegen betaalbare prijzen verkoopt aan markthandelaren en boetieks. Lees meer over wat er met uw kleding gebeurt.

Hoeveel kost het om een ​​collectie op te zetten?

Deelname is geheel gratis! Bag2School voorziet u van marketingmateriaal en Bag2School-inzamelzakken om uw actie te promoten.

Wat kunnen we verzamelen?

Bekijk onze pagina met artikelen die we accepteren voor een volledige lijst met artikelen die we wel en niet kunnen accepteren voor recycling.

Hoeveel betaalt u per kilo of ton kleding?

Wij bieden de beste marktprijs:
30 cent per kilo, wat neerkomt op €300 per ton kleding.

Wat is het verschil tussen hergebruiken, recyclen en verminderen?

De kleding van Bag2School is voor hergebruik, dat wil zeggen dat iemand de kleding koopt om te dragen. Bij recyclen wordt kleding versnipperd tot grondstof, die vervolgens wordt gebruikt om nieuwe producten te maken, zoals matrasvullingen. Reduce is toepasbaar wanneer er minder materiaal en energie wordt gebruikt om het product te maken.

Waarom zouden we elke leerling een zak geven in plaats van één per gezin.

Het succes van de inzameling hangt af van hoe gemotiveerd de leerlingen blijken te zijn. Daarom krijgt ieder kind van Bag2School de verantwoordelijkheid om zijn of haar eigen tas te vullen en mee terug naar school te nemen.

Er is geen opslagruimte op school, dus hoe werkt dat voor ons?

Veel scholen hebben geen opslagruimte om tassen met kleding voor langere tijd op te bergen. Op de ophaaldatum kunt u alle kleding vóór 09.00 uur bij de school inleveren. De ophaling zal plaatsvinden tussen 9.00 en 13.00 uur. Om eventuele opslagproblemen te omzeilen, kunnen de zakken buiten neergezet worden, maar de zakken moeten wel droog bewaard worden.

Wat als het regent?

In geval van slecht weer, bescherm de zakken door deze af te dekken met een plastic zeil of door de zakken afgedekt op te bergen. Natte kleding kan niet opnieuw worden gebruikt.

Hoe vaak kunnen wij een collecte organiseren met Bag2School?

Wat Bag2School betreft, zo vaak als opportuun en haalbaar is. De meeste scholen profiteren van een zomer- en wintercollectie. Op grotere scholen merken we echter dat één semester de beste resultaten oplevert. We merken dat de leerlingen en hun ouders anticiperen door te sparen voor de volgende collectes.

Heeft u tips of hulpmiddelen om mijn collectie te promoten?

Dat doen we inderdaad – bekijk onze pagina met promotietips voor ideeën over hoe u het meeste uit uw collectie, banners en flyers kunt halen die u kunt afdrukken.

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact